Hardlopen doe je voor je plezier. En het is nog leuker als je beter loopt. Dat vermindert je kans op blessures en je gaat sneller lopen. Loop je ook nog eens in Den Haag, of in de duinen en op het strand, dan is het helemaal een feestje!

Den Haag heeft nu eenmaal heel veel te bieden! Als stad van internationaal recht, als grootste stad aan zee, als sportstad. Of je nu alleen loopt of in een groep, met de clinics en trainingen van Just Running geef je een boost aan je trainingen in een stad die ertoe doet. Allemaal tijdelijk aanvullend op je eigen trainingen. Hardlooptrainers kunnen bij Just Running terecht voor workshops op de eigen club (2-3 licentiepunten Atletiekunie). Wil je Den Haag als stad beter leren kennen, loop dan mee met een city running tour.

Over Nicole Janssen, initiatiefneemster

In mei 2019 haalde ik mijn trainerscertificaat bij Running Holland in Amsterdam (erkend door de Atletiekunie, niveau BLT3). Inspirerende opleiding in het Olympisch Stadion, veel praktijk, veel theorie. Ik kreeg ruim de gelegenheid om me verder te verdiepen in onder meer lopen op hartslag en (thematische) looptechniek. Als hardlooptrainer en supporter van Den Haag als stad van internationaal recht, was Just Running eind 2019 een logische stap. Ik ben lid van Hardlooptrainers Nederland. Jaarlijks volg ik bijscholingen voor trainers, waaronder:

  • Looptrainersdag, Atletiekunie, Papendal (november 2021/2019)
  • Themagerichte looptechniek, REactive/Bewust Hardlopen, IJsselstein (juni 2021)
  • Inspiratiedag hardlooptrainers, REactive/Bewust Hardlopen, IJsselstein (augustus 2020)
  • Bijscholing Marathonvoorbereiding, Running Holland (oktober 2019)

 

Ergens midden 2011 begon ik zelf met hardlopen op de band, uit nieuwsgierigheid. Ik sportte toen vooral heel veel in de sportschool. Nu onvoorstelbaar, maar mijn eerste halve marathon op Mallorca liep ik met alleen een bandtraining in de benen. Daarna wilde ik vooral naar buiten en volgden vele andere halve marathons en langere trails. Omdat ik het leuk vind om lopers met elkaar in contact te brengen, sloeg ik ook aan het organiseren met Run for Oxfam Novib en diverse hardloopcaf├ęs en -clinics. In onder meer de Algarve, de Franse Alpen en het Lake District liep ik mee in trainingsweken en -weekeinden. Zelf train ik nu vooral in de duinen, op het strand, in het Zuiderpark en het Haagse Bos, ik ben lid van The Hague Road Runners.

Contact

Meer weten, goede idee├źn, zinnige tips? Neem contact op: