Hardlopen doe je voor je plezier. En het is nog leuker als je beter loopt. Dat vermindert je kans op blessures en je gaat sneller lopen. Loop je ook nog eens in Den Haag, of in de duinen en op het strand, dan is het helemaal een feestje!

Den Haag heeft nu eenmaal heel veel te bieden! Als stad van internationaal recht, als grootste stad aan zee, als sportstad. Of je nu alleen loopt of in een groep, met de cursussen en clinics van Just Running geef je een boost aan je trainingen in een stad die ertoe doet. Allemaal (tijdelijk) aanvullend op je individuele trainingen of clubtrainingen. Wil je Den haag als stad beter leren kennen, loop dan mee met een city running tour.

Over Nicole Janssen, initiatiefneemster

In mei 2019 haalde ik mijn trainerscertificaat bij Running Holland in Amsterdam (erkend door de Atletiekunie, niveau BLT3). Inspirerende opleiding in het Olympisch Stadion, heel veel praktijk. Ik ben zelf zo’n loper die het leuk vindt om te weten hoe hardlopen fysiek werkt, en wat je daar als loper aan kunt hebben. Dit kreeg veel aandacht tijdens de opleiding, alle gedegen theorie kreeg direct een plek in de trainingspraktijk. Want daar gaat het natuurlijk om. Ik kreeg ruim de gelegenheid om me verder te verdiepen in lopen op hartslag. Extra trainingen en cursussen, ook van de Atletiekunie, volgden. Als hardlooptrainer en fan van Den Haag was Just Running daarna, eind 2019, een logische stap. Ik ben lid van Hardlooptrainers Nederland.

Hoe ik zelf begon

Ergens midden 2011 begon ik zelf met hardlopen op de band, uit nieuwsgierigheid. Ik sportte toen vooral heel veel in de sportschool. Nu onvoorstelbaar, maar mijn eerste halve marathon op Mallorca liep ik met alleen een bandtraining in de benen. Daarna wilde ik vooral naar buiten en volgden vele andere halve marathons en langere trails. En omdat ik het leuk vind om lopers met elkaar in contact te brengen, sloeg ik ook aan het organiseren met Run for Oxfam Novib en diverse hardloopcaf├ęs en -clinics. In onder meer de Algarve, de Franse Alpen en het Lake District liep ik mee in trainingsweken en -weekeinden. Zelf train ik nu vooral in de duinen, op het strand, in het Zuiderpark en het Haagse Bos. Voor 20 uur per week werk ik in dienstverband, de andere uren zijn voor Just Running.

Contact

Meer weten, goede idee├źn, zinnige tips? Neem contact op: