Ontdek Den Haag terwijl je hardloopt! Leer Den Haag kennen als internationale stad van vrede en recht in een city running tour.

Den Haag is de trotse internationale stad van vrede en recht, op zoek naar rechtvaardigheid met het Internationale Gerechtshof in het Vredespaleis, het Internationale Strafhof, het Kosovotribunaal en tal van internationale instituties. Tegelijkertijd staat Den Haag bekend als de meest gesegregeerde stad van Nederland. Mensen met uiteenlopende achtergronden en inkomens wonen veelal in eigen wijken. Den Haag telt 180 nationaliteiten, 200 internationale organisaties en 60.000 expats op  547.000 inwoners. 

 

In deze city running tour nemen we je mee dwars door de stad die staat voor internationaal recht. Het verleden achter het heden, oorlog en recht, de grote en onbekende kleine verhalen. Vanaf het Vredespaleis (of vanaf je hotel) lopen we langs locaties die onder andere verhalen over WO2, het koloniale verleden en de slavernijgeschiedenis van Den Haag. En hoe zich dat toont in het Den Haag van nu. Een highlights tour (met ook het Binnenhof) die ook voorbij de highlights kijkt. De tour laat je met nieuwe ogen kijken naar Den Haag en inspireert je de stad zelf verder te ontdekken.

 

Alle tours zijn in kleine groepjes van maximaal 6 deelnemers, volgens de maatregelen tegen Covid-19, en onder begeleiding van een gecertificeerde hardlooptrainer. Het looptempo is rustig, onderweg staan we regelmatig stil bij wat we zien. Loop je individueel mee, dan kan de gids je komen ophalen bij je hotel.

Everyone sang (1918), gedicht van de Engelse dichter-soldaat Siegried Sassoon | Muurgedicht, Den Haag

Loop mee!

  • Zondag 10 oktober 2021, zondag 7 november 2021, zondag 5 december 2021, zondag 9 januari 2022, zondag 6 maart 2022. En op aanvraag, neem contact met ons op als je graag met een groep of individueel op een andere dag loopt, in een running tour helemaal op maat! 
  • Start- en eindpunt: Vredespaleis Den Haag, 10.00 uur. Ook voor de warming-up en cooling down! 
  • Lengte: ongeveer 9 kilometer, duur is ongeveer 2 uur totaal (inclusief intro en warming-up). Aan te passen voor individuele tours en groepstours.
  • Kosten: € 40 per persoon . Inbegrepen: hersteldrankje en een kortingsbon van 10% voor De Hardloopwinkel voor je favoriete hardloopkleding en -schoenen.
  • Aantal lopers: 2-6.
  • Geïnteresseerd in een individuele tour op maat? Dat kan! Neem contact met ons op.

Aanmelden

Meld je aan door te betalen via de onderstaande blauwe button. Vermeld in het opmerkingenveld de datum van je keuze. Je ontvangt altijd een bevestigingsmail van je betaling en deelname. Lees voor je je aanmeldt de Algemene voorwaarden.

Betalen city running tour den haag € 40

City running tours in Nederland en Europa

Reis je door Nederland en Europa? Loop dan mee met een van de vele andere running tours. Aanraders: