Hardlopen doe je met je hele lichaam! Met je hoofd, romp, armen en benen. Loop jij al op een manier die jou het meeste energie en het minste blessures geeft? Ontdek hoe hardlooptechniek en intervaltraining je hierbij helpen. Volg een cursusblok van 5 trainingen of kies voor losse trainingen, en leer hoe je beter en sneller kunt lopen. 

Bij hardlooptechniek gaat het naast techniek om snelheid en kracht. De trainingen bestaan dan ook uit:

  • techniekoefeningen. Een mix van dynamische loopoefeningen, die je ook gelijk toepast tijdens het hardlopen zelf. Aandacht voor onder meer romphouding, arm- en knie-inzet, voetplaatsing, grondcontact en loopritme.
  • dynamische krachtoefeningen
  • snelle intervallen. Want als je snel loopt, dan dwing je je lichaam om zo efficiënt mogelijk te lopen. Intervaltraining is dan ook goed voor je looptechniek. Als je dat ook nog eens kort en intensief doet met relatief lange pauzes, dan ‘verzuur’ je niet en prikkel je je snelle spiervezels. Je wordt er sterker van.  Dubbele winst!

Loopstijl en hardlooptechniek

Je loopstijl wordt onder meer bepaald door je bouw en motoriek, en de looptechniek die je jezelf daarbinnen hebt aangeleerd. Deze cursus richt zich op de voor jou optimale techniek binnen je loopstijl. Gestaag aanpassen is daarbij het devies, je leert hoe je dit zelf kunt doen. Daarbij geldt voor looptechniek hetzelfde als voor je algemene trainingen: je moet jezelf blijven prikkelen om vooruit te komen!

Voor wie

Je kunt meedoen als je minimaal een uur kunt hardlopen. De trainingen zijn intensief, ook door de verschillende soorten intervallen, en lijken daarin op een reguliere training. Wel kun je per training kiezen voor een lichtere of zwaardere variant zodat je de intensiteit kunt aanpassen aan je eigen looproutine. Heb je bijvoorbeeld al een volle hardloopweek en zijn deze trainingen tijdelijk extra, dan doe je een lichtere variant zodat je je eigen schema kunt aanhouden. De opzet is geschikt voor uiteenlopende niveaus, half gevorderd tot gevorderd. Begin je net met hardlopen? Laat het weten, bij voldoende belangstelling volgen extra trainingen voor beginnende hardlopers.

Data, locaties, kosten?

  • Elke donderdagavond van 18.30-19.30.
  • De trainingen zijn op het sfeervolle Lange Voorhout (najaar/winter) of in het mooie Haagse Bos (voorjaar/zomer). Met af en toe extra trainingen op het strand en in de duinen, voor wie wil! Kleine spullen (licht jack, mobiel, sleutels, portemonnee) kun je vooraf aan de trainer geven. Tijdens de trainingen op het Lange Voorhout mogen we deze zetten bij Bodega de Posthoorn, waardevolle spullen mogen daar in een kluisje. Wil je spullen meegeven, wees dan uiterlijk 18.20 ter plekke.
  • Vanaf november 2021 met een flexibele start. Kies voor een blok van 5 trainingen voor € 50 of een losse training van € 12,50. Meld je uiterlijk 48 uur vooraf aan. Is een datum vol, dan geven we dat hier aan.
  • Inclusief een kortingsbon van 10% voor De Hardloopwinkel voor je favoriete hardloopkleding en -schoenen.
  • Aantal deelnemers: 4-8, zodat iedereen individuele aandacht krijgt.
  • Loopadvies op maat? Laat dan een loopanalyse maken (hoofdlijnen!) op een woensdag-, vrijdag- of zaterdagmiddag. Totale duur 30′ inclusief warming-up en cooling down. Locatie: Lange Voorhout of Haagse Bos. Kosten: € 30. Neem contact op voor het maken van een afspraak.
  • Ervaringen deelnemers

 

De trainingen gaan in principe altijd door. Alleen bij extreem weer (extreme kou/hitte/regen, onweer, ijzel, sneeuw) vervalt de training en schuift je boeking automatisch door naar de volgende donderdag. Ben je een keer verhinderd, dan kun je de training altijd op een andere donderdagavond inhalen.

Aanmelden en betalen

Meld je aan door te betalen via de onderstaande blauwe buttons. Check eerst of bovenstaand onder Data je gewenste (start)datum nog vrij is. Kies voor het cursusblok van 5 trainingen (€ 50) of een losse proef- of opfristraining (€ 12,50). Vermeld in het opmerkingenveld de (start)datum waarvoor je kiest. Je ontvangt altijd een bevestigingsmail van je betaling en deelname. Lees voor je je aanmeldt de Algemene voorwaarden.

Betalen cursusblok looptechniek-interval € 50 (5 trainingen)Betalen losse training looptechniek-interval € 12,50