Hardlopen doe je met je hele lichaam! Met je hoofd, romp, armen en benen. Loop jij al op een manier die jou het meeste energie en het minste blessures geeft? Ontdek hoe hardlooptechniek je hierbij helpt. In deze cursus leer je in 4 weken hoe je beter en sneller kunt lopen. Doe deze naast je eigen trainingen of als tijdelijke vervanging van een wekelijkse training. Een losse proef- of opfristraining kan ook.

De cursus bestaat uit 4 trainingen, op rustige locaties en met de andere deelnemers en je trainer op een veilige afstand van minimaal 1,5 meter (in januari 2021 maximaal 1 deelnemer volgens de coronamaatregelen van 15 december 2020). We maken eerst wat opnamen voor loopanalyse. Omdat het bij hardlooptechniek juist ook om kracht en snelheid gaat bestaan de trainingen uit:

  • techniekoefeningen; een mix van dynamische loopoefeningen, ook tijdens het hardlopen zelf. Aandacht voor onder meer romphouding, arm- en knie-inzet, voetplaatsing, grondcontact en loopritme.
  • dynamische krachtoefeningen, waaronder duin- en heuveltrainingen
  • snelle intervallen. Want als je snel loopt, dan dwing je je lichaam om zo efficiënt mogelijk te lopen. Intervaltraining is dan ook goed voor je looptechniek. Als je dat ook nog eens kort en intensief doet met relatief lange pauzes, dan ‘verzuur’ je niet en prikkel je je snelle spiervezels. Je wordt er sterker van.  Dubbele winst!

Loopstijl en looptechniek

Je loopstijl wordt onder meer bepaald door je bouw en motoriek, en de techniek die je jezelf daarbinnen hebt aangeleerd. Voor looptechniek geldt hetzelfde als voor je algemene trainingen: je moet jezelf blijven prikkelen om vooruit te komen. Loop daarom eens mee!

Voor wie

De trainingen zijn redelijk intensief en lijken daarin op een reguliere training. De intensiteit van de trainingen passen we echter aan je eigen looproutine aan. Heb je bijvoorbeeld al een volle hardloopweek en zijn deze trainingen tijdelijk extra, dan passen we de intensiteit aan zodat je gewoon je eigen schema kunt aanhouden. Of je nu alleen traint of bij een hardloopvereniging. De opzet is geschikt voor uiteenlopende niveaus, half gevorderd tot gevorderd.. Je kunt meedoen als je ongeveer een uur kunt hardlopen. Begin je net met hardlopen? Laat het weten, bij voldoende belangstelling volgt een extra cursus voor beginnende hardlopers.

Data, locaties, kosten?

De trainingen zijn in sportpark Zuiderpark of in het Haagse Bos. Elke 3e training van de cursus is op het strand en in de duinen (met uitzondering van de avondtrainingen in de winter). Voorafgaand aan elke training ontvang je een mail met alle informatie die je nodig hebt. We sluiten de cursus af met een drankje (inbegrepen!).

 

Kosten: € 50 per cursus van 4 trainingen. Losse proef- of opfristraining: € 12,50. Maximaal 4 deelnemers (in januari 2021 maximaal 1 deelnemer volgens de coronamaatregelen van 15 december 2020). 

 

> Ervaringen deelnemers

Data

  • Donderdagavonden van 18.30-19.30, start cursus van 4 trainingen elke 1e donderdag van de maand. Eerstvolgende:  4, 11, 18 en 25 maart (Zuiderpark); 1, 8, 15 en 22 april (Zuiderpark); 6, 13, 20 en 27 mei (Haagse Bos).
  • Vrijdagochtenden (Haagse Bos) van 11.00-12.00 , start cursus van 4 trainingen elke 1e vrijdag van de maand. Eerstvolgende (onder voorbehoud): 9, 16, 23 en 30 april (onder voorbehoud); 7, 14, 21 en 28 mei (onder voorbehoud)

 

De trainingen gaan altijd door. Bij extreem weer (extreme kou of hitte, onweer, ijzel, sneeuw) wijken we uit naar een overdekte locatie of verplaatsen we in onderling overleg de datum. Ben je een keer verhinderd, dan kun je de training altijd op een ander moment inhalen.

Aanmelden en betalen

Meld je aan door te betalen via de onderstaande blauwe buttons. Kies voor de serie van 4 trainingen (€ 50) of een losse proef- of opfristraining (€ 12,50). Vermeld in het opmerkingenveld de startdatum waarvoor je kiest. Je ontvangt altijd een bevestigingsmail van je betaling en deelname. Lees voor je je aanmeldt de Algemene voorwaarden.

Betalen cursus looptechniek en interval (4 trainingen)Betalen losse proef- of opfristraining